Teemavihkot

Teemavihkot

TrainingFocus -materiaalit ovat Copen ja SportFocuksen laatimia nerokkaita työkalupakkeja. Harjoitteet ovat syntyneet asiantuntijoidemme vahvan osaamisen sekä pitkän kokemuksen myötä suorituskyvyn sekä suorituksen ja hyvinvoinnin psykologian kentillä ja tieteen parissa.

Erittäin laadukkaita TrainingFocus-vihkoja on saatavilla erikseen psyykkisen suorituskyvyn kehittämiseen itsenäisesti eri ammatti-aloilla sekä liikunnan ja urheilun ohjaajille ja valmentajille.

Teemavihkot sisältävät tietoiskuja ja harjoituksia, joiden avulla esimerkiksi keskittyminen, itseluottamus, motivaatio, paineen säätely tai kilpailemisen ja esiintymisen taidot kehittyvät tehokkaasti arjen ja muun työskentelyn osana. Materiaalin avulla toteutat  laadukasta psyykkistä harjoittelua itsellesi tai ohjattavillesi varmistaen psyykkisen suorituskykvyn ja hyvinvoinnin toteutumista. Samalla vuorovaikutus ja toiminta monipuolistuvat, syvenevät ja tehostuvat.

Jos haluat ostaa useampia vihkoja kerralla, valitse ”tuotepaketti” ja saat materiaaleistasi 20%:n alennuksen.

COMBO: Materiaali ja asiantuntijatapaamiset

Combossa yhdistät haluamasi teemavihkon sekä psyykkisen valmennuksen asiantuntijan tapaamiset. Combo sopii millä tahansa alalla suorituskykyään kehittävälle, harrasteurheilijoille, kilpaurheilijoille tai valmentajille.

Voit valita yhden, kaksi tai kolme tapaamista valmentautumisesi tai valmennuksesi alkuun, keskivaiheille ja/tai päätökseen. Saat nämä tapaamiset huomattavasti edullisempaan Combo-hintaan 75€ / 55 min (norm. 85€ / 45 min).  Tapaamisten tavoitteena on vahvistaa materiaalin käyttökokemuksia, ja saat henkilökohtaisesti keskustella tuntemuksistasi, kehittymisestäsi ja kysymyksistäsi osaavan urheilu- ja suorituskyvynpsykologian ja psyykkisen valmennuksen ammattilaisen kanssa.

Halutessasi Combo-palvelun, osta haluamasi materiaali ja varaa SportFocuksen vastaanotto -aika ajanvarauskalenterin kautta. Kerro tapaamiseen tullessasi, että toivot harjoitusprosessin tarkastelua yhdessä. Olet tervetullut harjoittelemaan ja kehittymään yhdessä!

Nuorten ja aikuisten urheiluvalmennus

imagery

Mielikuvaharjoittelu

Teemamateriaali Mielikuvaharjoittelu tarjoaa tietoiskuja mielikuvaharjoittelusta ja sen hyödyntämisestä osana lajiharjoittelua. Lisäämällä ja kehittämällä mielikuvaharjoittelua omassa tai ryhmän tai joukkueen tekemisessä, voidaan tehokkaasti nostaa harjoittelun laatua ja toistomääriä ja sitä kautta nopeuttaa oppimista. Mielikuvaharjoittelun hyödyt ovat moninaiset niin teknisessä ja fyysisessä kuin psyykkisessä harjoittelussa, ja se on myös erinomainen menetelmä loukkaantumis- tai muissa vastaavissa tilanteissa.

32,00 € sis alv.

Ostaessasi useamman materiaalin samalla kerralla, saat kaikista 20%:n alennuksen. Valitse tällöin tuotepaketti.

concentration

Keskittyminen ja sen kehittäminen

Teemamateriaali Keskittyminen ja sen kehittäminen tarjoaa tietoiskuja ja harjoitteita keskittymisestä ja sen kehittämisestä osana muuta harjoittelua. Materiaalin harjoitteet voidaan toteuttaa lajiharjoitusten yhteydessä, jolloin keskittymistä päästään harjoittelemaan systemaattisesti suoraan toimintaympäristössä. Keskittymisen säännöllinen harjoittaminen nostaa niin harjoittelun kuin sen tuloksena kilpailusuoriutumisen tasoa, mikä vaikuttaa myönteisesti myös esimerkiksi itseluottamuksen kokemukseen.

32,00 € sis alv

Ostaessasi useamman materiaalin samalla kerralla, saat kaikista 20%:n alennuksen. Valitse tällöin tuotepaketti.

motivation

Motivaatio ja Tavoitteenasettelu

Teemamateriaali Motivaatio ja tavoitteenasettelu tarjoaa tietoiskuja motivaatiosta, motivoitumisesta ja tavoitteenasettelusta. Materiaalin harjoitteilla urheilijat ja valmentajat voivat vahvistaa ja kehittää motivoitumiseen liittyviä taitoja, mikä puolestaan ylläpitää hyvää motivaation tasoa harjoittelua ja urheilemista kohtaan. Tavoitteenasettelu on yksi merkittävimmistä motivaatioon ja myös esimerkiksi itseluottamukseen vaikuttamisen keinoista. Materiaali tarjoaa ohjeita ja harjoitteita, jotka tukevat ihanteellisesti motivaation säilymistä ja tavoitteiden saavuttamista.

32,00 € sis alv

Ostaessasi useamman materiaalin samalla kerralla, saat kaikista 20%:n alennuksen. Valitse tällöin tuotepaketti.

emotions

Tunteet ja ajattelu

Teemamateriaali Tunteet ja ajattelu tarjoaa tietoiskuja ja harjoitteita liittyen tunteisiin ja ajatteluun sekä niiden harjoittamiseen. Harjoittelemalla tunteiden käsittely ja oman ajattelun ohjaaminen – olennaiset ja erottamattomat hyvään suoriutumiseen liittyvät taidot – kehittyvät jatkuvasti muiden taitojen rinnalla. Tunnetaidoiltaan taitava henkilö ja ryhmä tai joukkue kykenee toimimaan tehokkaasti erilaisissa tilanteissa ja oppimaan tasaisesti. Tämän teemamateriaalin avulla voi yhdistää harjoitteluun mukaan tehokkaita, toimiviksi testattuja psyykkisen valmennuksen täsmäiskuja.

32,00 € sis alv

Ostaessasi useamman materiaalin samalla kerralla, saat kaikista 20%:n alennuksen. Valitse tällöin tuotepaketti.

stress

Vireystila ja stressin säätely

TrainingFocus-teemamateriaali Vireystila ja stressin säätely tarjoaa tietoiskuja ja harjoitteita vireystilan ja stressin säätelystä. Materiaalin harjoitteet voidaan helposti ja luonnollisesti toteuttaa lajiharjoitusten yhteydessä. Näin vireystilaan ja stressin säätelyyn liittyvät taidot kehittyvät jatkuvasti muiden lajitaitojen rinnalla.

32,00 € sis alv

Ostaessasi useamman materiaalin samalla kerralla, saat kaikista 20%:n alennuksen. Valitse tällöin tuotepaketti.

self_cofidence

Itseluottamus

Itseluottamus -teemamateriaali tarjoaa tietoiskuja ja harjoitteita liittyen itseluottamukseen ja sen kehittämiseen. Harjoitteet voidaan helposti ja luonnollisesti toteuttaa muun harjoittelun yhteydessä, jolloin itseluottamuksen harjoittamisesta tulee jatkuvaa ja tavallista. Harjoitteiden avulla opetellaan menetelmiä, ajattelutapoja ja toimia, jotka vaikuttavat myönteisesti itseluottamukseen ja sen kehittymiseen. Itseluottamus on taito, jossa meistä kukin voi tulla harjoittelun avulla huippuosaajaksi.

32,00 € sis alv

Ostaessasi useamman materiaalin samalla kerralla, saat kaikista 20%:n alennuksen. Valitse tällöin tuotepaketti.

competing

Kilpailuun valmistautuminen ja kilpaileminen

TrainingFocus-teemamateriaali Kilpailuun valmistautuminen ja kilpaileminen tarjoaa tietoiskuittain esitettyä tietoa kilpailuun valmistautumisesta ja kilpailemisesta sekä harjoitteet, joiden avulla kehitetään urheilijan taitavuutta onnistua kilpailuissa/peleissä. Materiaalin harjoitteet voidaan helposti ja luonnollisesti toteuttaa lajiharjoitusten yhteydessä. Näin taitavaan kilpailemiseen liittyvät taidot kehittyvät jatkuvasti muiden lajitaitojen rinnalla.

32,00 € sis alv

Ostaessasi useamman materiaalin samalla kerralla, saat kaikista 20%:n alennuksen. Valitse tällöin tuotepaketti.

Osta useampi teemavihko ja säästä

Nuorten ja aikuisten urheiluvalmennus

Kun valitset kaksi tai useamman teemavihkon, saat kaikista 20% alennuksen.

Ota yhteyttä, jos olet kiinnostunut hankkimaan esimerkiksi urheiluseuran, lajiliiton tai vastaavan tahon koulutukseen suuremman määrän samaa materiaalia. Voimme sopia pakettihinnasta. SportFocus tuottaa myös erittäin laadukkaat koulutukset materiaalien oheen edullisesti.

Suorituskyvyn kehittäminen eri aloilla

TrainingFocus-harjoitekirjat ja -vihkot sisältävät teemoittain koottuja harjoituksia, joiden avulla esimerkiksi keskittyminen, itseluottamus, paineen säätely tai kilpailemisen taidot kehittyvät tehokkaasti arjen tai lajiharjoittelun osana. Materiaalin avulla toteutat harjoitteita toistaen laadukasta psyykkistä valmennusta ja harjoittelua niin kausittain, yksittäisissä harjoituksissa kuin koko valmennus- ja urheilu-uran ajan. Harjoittelu ja vuorovaikutus monipuolistuvat, syvenevät ja tehostuvat.

training1

Kilpailemaan valmentaminen

Kilpailemaan valmentamisen materiaali sisältää ohjeet materiaalin käyttöön, moniosaiset tietoiskut kilpailemiseen liittyvistä teemoista, kilpailemisen taitolistan ja taitavuuden kehittymisen arviointityökalun sekä harjoittelun suunnittelemista helpottavat harjoitteiden lyhyet kuvaukset. Harjoitteita on 18, ja ne on jaettu kolmeen, toisiaan seuraaviin osiin: Kilpailemien taidon perusta, Taitava kilpailija sekä Vireys ja suoritustilan hallinta.

45,00 € sis alv

SF_concenta_athlete_web_cover2020

Keskittyminen ja vireystila – suorituskyvyn peruspilarit

TrainingFocus – materiaali ”Keskittyminen ja vireystila – suorituskyvyn peruspilarit” tarjoaa tietoiskuja ja harjoitteita keskittymiskyvyn ja vireystilan säätelyn taitojen kehittämisestä osana omaa työskentelyä, harjoittelua ja arkea. Materiaalin harjoitteet voidaan toteuttaa luonnollisesti työpäivän, harjoituksen tai arjen toimien yhteydessä, jolloin keskittymistä ja vireystilan säätelyä päästään harjoittelemaan systemaattisesti suoraan toimintaympäristössä. Näiden taitojen säännöllinen harjoittaminen nostaa suoriutumisen tasoa, varmistaa riittävää palautumista ja ennaltaehkäisee ylikuormittumista ja uupumusta.

32,00 € sis alv

SF_selfconf_athlete_web_cover2020

Itseluottamus vahvaksi ja haltuun

Training Focus – materiaali ”Itseluottamus vahvaksi ja haltuun” tarjoaa tietoiskuja ja harjoitteita liittyen itseluottamukseen ja sen kehittämiseen. Harjoitteet voidaan helposti ja luonnollisesti toteuttaa esimerkiksi työpäivän, harjoituksen tai arjen toimien yhteydessä, jolloin itseluottamuksen harjoittamisesta tulee jatkuvaa ja tavallista. Harjoitteiden avulla opetellaan menetelmiä, ajattelutapoja ja toimia, jotka vaikuttavat myönteisesti itseluottamukseen ja sen kehittymiseen. Itseluottamus on taito, jossa meistä kukin voi tulla harjoittelun avulla huippuosaajaksi.

32,00 € sis alv

SF_cover_communication2021

Taitava vuorovaikutus suorituskyvyn edellytyksenä

Training Focus – materiaali ”Taitava vuorovaikutus suorituskyvyn edellytyksenä” tarjoaa tietoiskuja ja harjoitteita liittyen vuorovaikutustaitojen kehittämiseen. Materiaalin avulla voidaan liittää vuorovaikutustaitojen harjoittelua arkeen, esimerkiksi työpäivän tai harjoittelun yhteyteen. Harjoitteiden avulla opetellaan menetelmiä, ajattelutapoja ja toimia, jotka vaikuttavat myönteisesti vuorovaikutustaitojen kehittymiseen. Onnistunut vuorovaikutus on yksi hyvinvoinnin ja suorituskyvyn perusedellytyksistä.

32,00 € sis alv

Osta useampi teemapaketti ja säästä

Teemapaketit

Valitse kaksi tai useampi teemamateriaali ja saat kaikista 20% alennuksen.

Lasten liikunta ja urheilu

SF_kids_motivation

Lasten innostus, motivaatio ja tavoitteiden voima

Lasten innostuksen, motivaation ja tavoitteiden materiaali tarjoaa tietoiskuittain esitettyä tietoa sekä hauskoja ja monipuolisia harjoituksia liittyen lasten innostukseen ja motivaatioon sekä niiden kehittämiseen ja ylläpitämiseen. Materiaalin harjoitteet voidaan helposti ja luonnollisesti toteuttaa lasten muun harjoittelun yhteydessä, jolloin harjoitteet myös monipuolistavat ja rikastuttavat harjoittelua ja vuorovaikutusta monin tavoin.

32,00 € sis alv

Ostaessasi useamman materiaalin samalla kerralla, saat kaikista 20%:n alennuksen. Valitse tällöin tuotepaketti.

SF_kids_self_confidence

Lasten itseluottamuksen tukeminen ja kehittäminen valmennuksessa

Lapsi alkaa jo melko pienestä pitäen odottaa suorituksiensa ihailua sekä enenevässä määrin verrata omia suorituksiaan muiden suorituksiin. Urheilussa ja liikunnassa saaduilla kokemuksilla siitä, kuinka kykeneväksi, taitavaksi ja tärkeäksi lapsi itsensä kokee, on merkittäviä vaikutuksia ajatellen lapsen itsetunnon ja itseluottamuksen kehittymistä kohti itseensä uskovaa ja itseään tärkeänä pitävää nuorta ja aikuista.

Materiaalin avulla valmentajat ja ohjaavat voivat omaksua tieto- ja työkalupakin, jonka avulla itseluottamuksen kehittymisestä ja harjoittelusta tulee jatkuva, kiinteä ja luonnollinen osa lasten harjoitusryhmän toimintaa.

32,00 € sis alv

Ostaessasi useamman materiaalin samalla kerralla, saat kaikista 20%:n alennuksen. Valitse tällöin tuotepaketti.

SF_kids_imagery

Lasten tunnetyöskentely ja mielikuvaharjoittelu

Lasten tunnetyöskentelyn ja mielikuvaharjoittelu materiaalin avulla lapset ja heidän valmentajansa voivat tutustua ja innostua tunnetaitojen harjoittelusta sekä mielikuvien monipuolisesta hyödyntämisestä muun harjoittelun luontevana osana.

Teemavihko sisältää selkeästi, tietoiskuittain esitettyä tietoa lasten tunnetyöskentelystä ja mielikuvista sekä niiden kehittämisen tavoista osana lajiharjoittelua. Harjoitteiden toteuttamisen myötä tunnetaitojen ja mielikuvien harjoittamisesta tulee kokonaisuutta monipuolistava, mukava ja kiinnostava asia.

32,00 € sis alv

Ostaessasi useamman materiaalin samalla kerralla, saat kaikista 20%:n alennuksen. Valitse tällöin tuotepaketti.

SF_kids_concentration

Lasten keskittyminen

Keskittynyt lapsi ymmärtää valmentajan ohjeet ja suorittaa tehtäviä innostuneesti alusta loppuun. Ohjatun keskittymisen harjoittelun avulla lapset saavat kokemuksia hyvistä keskittymisen hetkistä ja onnistuneista harjoituksista.

Teemavihko sisältää tietoiskuittain esitettyä tietoa lasten keskittymisestä sekä keskittymisen kehittämisen tavoista hauskasti ja helposti osana lajiharjoittelua. Materiaalin avulla ohjaajat ja valmentajat saavat ideoita ja taitoja ohjata lasten keskittymisen kehittymistä ja säilymistä muiden opetettavien taitojen rinnalla.

32,00 € sis alv

Ostaessasi useamman materiaalin samalla kerralla, saat kaikista 20%:n alennuksen. Valitse tällöin tuotepaketti.

SF_kids_competing

Lasten kilpaileminen

Tervetuloa lasten kilpailemisen harjoitteiden pariin! Teemavihko Lasten kilpaileminen tarjoaa lasten ohjaajille ja valmentajille tietoiskuja ja käytännön harjoitteita liittyen lasten kilpailemiseen. Materiaalin avulla kilpailemiseen liittyviä psyykkisiä valmiuksia voidaan luonnollisesti harjoitella kaiken muun harjoittelun rinnalla. Harjoitteet tuovat lasten rutiineihin kivoja poikkeuksia, ja ne kehittävät niin ryhmähenkeä kuin itseluottamusta kilpailemisen taitojen ohella.

32,00 € sis alv

Ostaessasi useamman materiaalin samalla kerralla, saat kaikista 20%:n alennuksen. Valitse tällöin tuotepaketti.

Osta useampi teemavihko ja säästä

Lasten liikunta ja urheilu

Kun valitset kaksi tai useamman teemavihkon, saat kaikista 20% alennuksen.

Alla esiteltävä harjoituskirja: Kilpailemaan valmentaminen myydään erikseen.

Ota yhteyttä, jos olet kiinnostunut hankkimaan esimerkiksi urheiluseuran, lajiliiton tai vastaavan tahon koulutukseen suuremman määrän samaa materiaalia. Voimme sopia pakettihinnasta. SportFocus tuottaa myös erittäin laadukkaat koulutukset materiaalien oheen edullisesti.