Verkkokauppa

Itseluottamuksen valmentaminen 1

29,00  sis. alv.

Urheilijan itseluottamuksen valmentaminen -kurssin avulla kehityt valmentajana ja vuorovaikuttajana, ja varmistat valmennettaviesi itseluottamuksen ja siihen liittyvien taitojen edistymisen fyysisen taitavuuden rinnalla. Voit aloittaa materiaalin opiskelun ja käytännön toteuttamisen milloin vain. Saat materiaalissa harjoitteet, joiden avulla tuet urheilijoidesi itseluottamuksen kehittymistä suoraan osana lajivalmennustasi ja sen rinnalla. Urheilijan itseluottamuksen valmentaminen 2 -materiaalin avulla saat halutessasi lisää harjoitteita samasta teemasta pakettihintaan.

Varasto loppu

Urheilijan itseluottamus on uskoa omiin mahdollisuuksiin ja siihen, että voi onnistua suorituksissa. Itseensä luottava urheilija ja ihminen myös arvostaa itseään ja harjoituskavereita ja selviää vastoinkäymisistä tämän arvostuksen ylläpitäen. Hyvinvoinnin ja sitä kautta onnistuneen urheilu-uran oleellisimpia osatekijöitä on kokemus omasta hyvästä itseluottamuksesta.

Kurssin ja materiaalin avulla lisäät urheilupsykologista tietämystäsi liittyen itseluottamukseen, sen kokemiseen sekä siihen, miten itseluottamusta voi valmentaa. Kurssi sisältää harjoitteita, jotka voit suoraan käytännössä toteuttaa urheilijoillesi. Harjoitteet soveltuvat noin 12-13 ikävuodesta ylöspäin niin harrastustason kuin kilpa- ja huippu-urheilun tavoitteilla urheileville. Harjoittelun aikana ja sen jälkeen voit havainnoida, minkälaisia vaikutuksia harjoitteilla on. Harjoitteita toistaessasi laadukas itseluottamuksen valmentaminen kytkeytyy vähitellen kiinteäksi, luonnolliseksi ja pysyväksi osaksi persoonallista valmennustapaasi. Samalla varmistuu urheilijoiden itseluottamuksen monipuolinen kehittyminen fyysisen, teknisen ja taktisen taitavuuden rinnalla.

Materiaali on laadittu niin, että sen voi toteuttaa luonnollisena prosessina itsenäisesti. Halutessasi voit myös hyödyntää Combo-edun: Ostaessasi TrainingFocus-verkkomateriaalin tai harjoitevihkon, voit varata yhdestä kolmeen tapaamista SportFocuksen urheilupsykologian asiantuntijan kanssa edulliseen Combo-hintaan 70€/tapaaminen 55 min (ovh 80€/45 min). Tapaamisissa voit johtaa prosessiasi asiantuntijan kanssa keskustellen ja innostuen, ja voimme yhdessä tarkastella urheilijoiden tai valmentajan omaa kehittymisprosessia, sen tavoitteita, menetelmiä ja tuloksia. Varaa aika ajanvarauskalenterista, ja kerro tapaamiseen tullessasi, että olet ostanut materiaalin ja haluat viedä prosessia eteenpäin yhdessä.

 

Urheilijan itseluottamuksen valmentaminen -kurssien ja materiaalien antia:

 • Valmentaja saavuttaa oleellisia taitoja liittääkseen itseluottamuksen valmentamisen osaksi omaa valmennustyötä ja urheilijoiden harjoitusohjelmia.
 • Urheilija ja joukkue tai ryhmä oppivat harjoittamaan itseluottamusta osana lajivalmentautumista.
 • Valmentajan ja valmennettavien tietotaso koskien itseluottamusta ja sen kehittämistä nousee.
 • Vuorovaikutus valmentajan ja urheilijoiden sekä urheilijoiden välillä ja joukkueen sisällä monipuolistuu, kehittyy ja syvenee.
 • Urheilijoiden itsetuntemuksen lisääntyessä mahdollisuudet oman toiminnan säätelyyn lisääntyvät.
 • Urheilijat havaitsevat hyviä itseluottamuksen kokemuksia ja oppivat toistamaan niitä useammin ja voimakkaampina.
 • Harjoittelusta ja kilpailemisesta iloitseminen yleensä lisääntyy, kun urheilija voi kokea itsensä tärkeäksi ja taitavaksi.
 • Vahvuuksien tunnistaminen nostaa urheilijoiden itsetuntoa sekä ylläpitää urheilijoiden myönteistä mielialaa ja sitä kautta harjoittelun ja kilpailemisen laatua.
 • Urheilijat oppivat kiinnittämään huomiota onnistumisiin ja oppivat hyödyntämään niitä niin, että onnistumisten todennäköisyys kasvaa.
 • Urheilijat oppivat siirtämään itseluottamuksen säätelyn taitoja myös kilpailutilanteisiin ja tilanteisiin, jotka ovat jostain syystä haastavia tai hankalia. Vastoinkäymisistä selviäminen voi helpottua, samoin kuin motivaation pysyminen yllä ja nouseminen uudelleen, jos se on jostain syystä alhaalla.
 • Valmentaja saa tietoa urheilijoiden itseluottamuksen kokemuksista, ja voi näin entistä tarkemmin tukea heitä yksilöllisillä tavoilla.
 • Monet harjoituksista harjoittavat itseluottamusta myös pitkällä tähtäimellä, ja harjoituksia voidaan muunnellen soveltaa jopa urheilijoiden ja valmentajan koko uran ajalle.

 

Urheilijan itseluottamuksen valmentaminen -kurssit ja -materiaalit:

 • Perustuvat laajaan kokemukseen urheilijoiden ja valmentajien itseluottamuksen kehittämisen parissa niin laji- kuin psyykkisen valmennuksen osana. Harjoitteet pohjautuvat pääosin kognitiiviseen ja ratkaisukeskeiseen viitekehykseen, jotka soveltuvat hyvin liikunta- ja urheilutavoitteiden harjoittamiseen.
 • Kun maksat kurssin, saat heti kirjautuessasi kaikki materiaalit käyttöösi. Voit siis ostaa kurssin ja aloittaa sen heti. Harjoitteet näkyvät hyvin mobiiliversioina. Kurssin hinta on 29,00€.
 • Itseluottamuksen valmentaminen 2 -materiaali on tämän materiaalin kanssa rinnakkainen, toki uusine harjoitteineen.
 • Jos haluat ostaa enemmän materiaaleja kerralla, saat saman oston yhteydessä kaikki valmentajan materiaalit 20%:n alennuksella. Valitse tällöin tuotepaketti ja siitä haluamasi materiaalit.
 1. Saat ohjeita materiaalien avulla valmentamiseen. Voit tehdä harjoitteita valmennettaviesi kanssa järjestyksessä tai yksitellen missä järjestyksessä itse haluat.
 2. Saat teoriaosuuden helposti luettavien tietoiskujen muodossa.
 3. Saat kuusi harjoitesivua, joissa toistuvat ja vaihtelevat seuraavat sisällöt tarjoten paljon tehtäviä, oivalluksia, harjoituksia ja kiinnostavaa tietoa itseluottamuksen harjoittamiseen monipuolisesti:
  • Harjoitteen tavoitteet
  • Harjoitteen suoritusohjeet
  • Harjoitteen vaikutuksia
  • Vinkkejä, esimerkkejä, tarinoita, kuvia
  • Lisämateriaalia
  • Oma arviointi harjoittelun vaikutuksista
  • Materiaalin harjoitteet:

Harjoite 1: Onnistumiset hyötykäyttöön

Harjoite 2: Adjektiiveja avuksi itsetuntemukseen

Harjoite 3: Itseluottamuksen tarkkailupäiväkirja

Harjoite 4: Itseluottamusta itsepuheella

Harjoite 5: Itseluottamusta näyttelemällä

Harjoite 6: Itseluottamus kilpaillessa

Lisämateriaali: Itseluottamuksen kehittämisen muistilista (sama materiaalissa Urheilijan itseluottamuksen valmentaminen 2)

 1. Saat tulostettavat ja monistettavat pdf-harjoitelomakkeet useisiin harjoitteisiin, jos haluat urheilijoidesi kirjaavan tehtäviä.
 2. Harjoitteita voi toistaa aina uudelleen, mikä on tarkoituskin, jotta itseluottamuksen kehittymiseen liittyvät taidot asettuvat osaksi urheilijoiden pysyvää toimintaa. Samalla valmentajana opit toteuttamaan harjoitteet itsellesi luontevalla ja lajinomaisella tavalla niin, että itseluottamusvalmennus sulautuu osaksi taitavaa ja laadukasta valmennuskokonaisuutta.
 3. Kurssimateriaali on käytössäsi kuusi kuukautta. Tämän jälkeen saat halutessasi materiaalin uudelleen käyttöösi vastaavaksi jaksoksi puoleen hintaan.
 4. Kurssin ja materiaalit ovat sinulle luoneet psyykkisen valmennuksen ja urheilupsykologian alalla kokeneet urheilupsykologit, psyykkiset valmentajat, ammattivalmentajat ja itse niin harraste- kuin huipputasolla urheilleet asiantuntijat Valmennustiimi SportFocuksesta.

 

Palautteita materiaalien käytöstä valmentajilta:

 

”Isoin oivallus on se, että olen sisäistänyt, että jokainen harjoitustilanne on psyykkistä valmennusta.”

”Harjoitteiden läpikäynti on inspiroinut ja herättänyt ajatuksia.”

”Kannustanut ottamaan käyttöön ja ideoimaan psyykkisen valmennuksen keinoin pelaajakehitystä.”

”Olen vahvistunut. Oppinut, että tiedän jo paljon ja minussa on jo paljon.”

”Olen huomannut, että kannattaa uskaltaa. Pieleenkin mennyt harjoite on kokemus. Tulta päin vaan, ja toistamalla oppii ja syntyy ihan mahtavia tuloksia.”

”On tullut ajatelleeksi, mitä urheilija ajattelee. Kysynyt enemmän.”

”On parantanut luottamussuhdetta minun ja urheilijoiden välillä”

 

Tervetuloa mukaan valmentamaan itseluottamusta!

 

Harjoitteiden avulla lisäät tuloksellisia, luonnollisesti valmennusarkeen soveltuvia psyykkisen valmennuksen elementtejä urheilijoidesi ohjelmaan!