Verkkokauppa

Valmenna taitavaksi kilpailijaksi

29,00  sis. alv.

Valmenna taitavaksi kilpailijaksi -kurssimateriaali on suunniteltu tehostamaan ja kehittämään taitavuutta kilpailla niin, että urheilija tai joukkue suoriutuvat kilpailu- ja ottelutilanteissa laadukkaasti. Taitava kilpailija tai joukkue ylläpitää suorituskykynsä läpi kilpailun ja myös mahdollisten poikkeavien tilanteiden edessä. Materiaali tarjoaa harjoitteet suoraan käytäntöön toteutettaviksi, ja ne voidaan soveltaa niin nuorille noin 13 ikävuodesta ylöspäin kuin jo pidemmän kilpaurheilu-uran omaaville urheilijoille. Voit aloittaa materiaalin opiskelun ja käytännön toteuttamisen heti.

Varasto loppu

Kilpailemisen taidot kehittyvät vähitellen urheilijan tai joukkueen kohdatessa kilpailutilanteita. Valmentaja voi kuitenkin huomattavasti tehostaa urheilijoidensa tai joukkueensa laadukasta kilpailemista tarjoamalla heille kilpailemisen taitoja kehittäviä harjoitteita jatkuvasti lajiharjoittelun osana. Taitavasti kilpaileva urheilija ja joukkue osaavat nauttia kilpailemisesta, eivät pelkää epäonnistumisia ja osaavat säädellä omaa ajatteluaan ja tunnetilojaan kilpailun vaatimalla tavalla. Näin suoritusvarmuus ja onnistumisen todennäköisyys nousevat mahdollisimman korkealle.

Kurssin ja materiaalin avulla lisäät urheilupsykologista tietämystäsi liittyen kilpailemiseen sekä siihen, miten kilpailemista voi monipuolisesti ja tuloksellisesti harjoitella. Kurssi sisältää harjoitteita, jotka voit suoraan käytännössä toteuttaa urheilijoillesi. Harjoittelun aikana ja sen jälkeen voit havainnoida, minkälaisia vaikutuksia harjoitteilla on.

Materiaali on laadittu niin, että sen voi toteuttaa luonnollisena prosessina itsenäisesti. Halutessasi voit myös hyödyntää Combo-edun: Ostaessasi TrainingFocus-verkkomateriaalin tai harjoitevihkon, voit varata yhdestä kolmeen tapaamista SportFocuksen urheilupsykologian asiantuntijan kanssa edulliseen combo-hintaan 70€/tapaaminen 55 min (ovh 80€/45 min). Tapaamisissa voit johtaa valmennusprosessiasi asiantuntijan kanssa keskustellen ja innostuen, ja voimme yhdessä tarkastella urheilijoiden tai valmentajan omaa kehittymisprosessia, sen tavoitteita, menetelmiä ja tuloksia. Tapaamisten tavoitteena on edelleen tehostaa materiaalin käyttöönottoa, sen avulla harjoittelua ja harjoittelun vaiheen loppuun saattamista. Varaa aika ajanvarauskalenterista, ja kerro tapaamiseen tullessasi, että olet ostanut materiaalin ja haluat viedä prosessia eteenpäin yhdessä.

 

Valmenna taitavaksi kilpailijaksi -kurssin ja materiaalien antia:

 • Niin valmentajan kuin urheilijoiden tieto-taito lisääntyy koskien sitä, miten kilpailemista voi harjoitella tavanomaisten kilpailutilanteiden lisäksi ja niiden yhteydessä.
 • Kilpailemisen merkitykset ja siihen liittyvät ajatukset ja tunteet selkiytyvät, mikä johtaa usein esimerkiksi epäonnistumisen pelon vähenemiseen ja sitä kautta suoritusvarmuuteen ja korkeaan suorituskykyyn.
 • Urheilijoiden ajattelun ja suoritustilan säätelyn kyvyt kehittyvät.
 • Urheilijat oppivat analysoimaan kilpailujaan ja suorituksiaan niin, että he hyötyvät opeista jatkuvasti seuraavissa kilpailuissa ja peleissä.
 • Kilpailemista harjoitellaan enemmän, jolloin siinä kehitytään nopeammin.
 • Urheilijat sietävät paremmin virheitä ja suhtautuvat niihin oppimiskokemuksina, mikä edistää kehittymisen nopeutta.
 • Valmentaja saa tietoa urheilijoiden yksilöllisistä kilpailemiseen liittyvistä ajatuksista ja tuntemuksista, ja voi näin entistä tarkemmin tukea heitä yksilöllisillä tavoilla.

 

Valmenna taitavaksi kilpailijaksi -kurssi ja -materiaalit:

 • Perustuvat laajaan kokemukseen urheilijoiden ja valmentajien kilpailemisen taitojen kehittämisen parissa niin laji- kuin psyykkisen valmennuksen osana. Harjoitteet pohjautuvat pääosin kognitiiviseen ja ratkaisukeskeiseen viitekehykseen, jotka soveltuvat hyvin liikunta- ja urheilutavoitteiden harjoittamiseen.
 • Kun maksat kurssin, saat heti kirjautuessasi kaikki materiaalit käyttöösi. Voit siis ostaa kurssin ja aloittaa sen heti. Esimerkiksi puhelimeltasi voit lukea ohjeet harjoitteeseen, jonka voit toteuttaa vaikka heti seuraavassa lajiharjoituksessa.
 • Yksittäisen kurssin hinta on 29,00€. Jos haluat ostaa enemmän materiaaleja kerralla, saat materiaalit 20%:n alennuksella. Valitse tällöin tuotepaketti ja siitä haluamasi materiaalit.
 • Materiaalien avulla toteutat urheilijoidesi uran mittaista psyykkistä valmennusta.
 • Ostaessasi kurssin, saat:
  • Ohjeita materiaalien avulla valmentamiseen. Voit tehdä harjoitteita valmennettaviesi kanssa järjestyksessä tai yksitellen missä järjestyksessä itse haluat.
  • Teoriaosuuden helposti luettavien tietoiskujen muodossa.
  • Kuusi harjoitesivua, joissa toistuvat ja vaihtelevat seuraavat sisällöt tarjoten paljon tehtäviä, oivalluksia, harjoituksia ja kiinnostavaa tietoa itseluottamuksen harjoittamiseen monipuolisesti:
   • Harjoitteen tavoitteet
   • Harjoitteen suoritusohjeet
   • Harjoitteen vaikutuksia
   • Vinkkejä, esimerkkejä, tarinoita, kuvia
   • Lisämateriaalia
   • Oma arviointi harjoittelun vaikutuksista
   • Materiaalin harjoitteet:

Harjoite: Kilpailemiseen liittyviä määritelmiä

Harjoite: Kilpailun kulun suunnitelma (Lisävinkki: Kilpailemisen harjoittelu mielikuvina)

Harjoite: Tilanteen nopea nollaaminen

Harjoite: Vireystila ylös tai alas!

Harjoite: Rohkeuden, ajattelun ja luovuuden kehittäminen

Harjoite: Kilpailuanalyysi (Lisämateriaali: Kilpailukauden analyysi)

Lisäksi: Kilpailemisen taidon kokonaisuus

 • Saat tulostettavat ja monistettavat pdf-harjoitelomakkeet useisiin harjoitteisiin, jos haluat urheilijoidesi kirjaavan tehtäviä.
 • Harjoitteita voi toistaa aina uudelleen, mikä on tarkoituskin, jotta valmistautumisen taidot asettuvat osaksi urheilijoiden pysyvää toimintaa. Samalla valmentajana opit toteuttamaan harjoitteet itsellesi luontevalla ja lajinomaisella tavalla.
 • Kurssimateriaali on käytössäsi 6 kuukautta, jonka ajan jälkeen saat sen käyttöösi uudestaan samaksi ajaksi puoleen hintaan.
 • Kurssin ja materiaalit ovat sinulle luoneet psyykkisen valmennuksen ja urheilupsykologian alalla kokeneet urheilupsykologit, psyykkiset valmentajat, ammattivalmentajat ja itse niin harraste- kuin huipputasolla urheilleet ja urheilevat asiantuntijat Valmennustiimi SportFocuksesta.

 

Palautteita materiaalien käytöstä valmentajilta:

”Isoin oivallus on se, että olen sisäistänyt, että jokainen harjoitustilanne on psyykkistä valmennusta.”

”Harjoitteiden läpikäynti on inspiroinut ja herättänyt ajatuksia.”

”Kannustanut ottamaan käyttöön ja ideoimaan psyykkisen valmennuksen keinoin pelaajakehitystä.”

”Olen vahvistunut. Oppinut, että tiedän jo paljon ja minussa on jo paljon.”

”Olen huomannut, että kannattaa uskaltaa. Pieleenkin mennyt harjoite on kokemus. Tulta päin vaan, ja toistamalla oppii ja syntyy ihan mahtavia tuloksia.”

”On tullut ajatelleeksi, mitä urheilija ajattelee. Kysynyt enemmän.”

”On parantanut luottamussuhdetta minun ja urheilijoiden välillä”

 

Tervetuloa mukaan valmentamaan taitavia kilpailijoita!

Harjoitteiden avulla lisäät tuloksellisia, luonnollisesti valmennusarkeen soveltuvia psyykkisen valmennuksen elementtejä urheilijoidesi ohjelmaan!