Urheilun elämäntapa-asiantuntijapalvelut

Toimintamalli perustuu Iso-Britannian urheilujärjestöissä menestyksekkäästi käytettyyn ”Athlete Lifestyle” -ohjelmaan. Copen asiantuntijat ovat palvelun tuottamiseen ainoana Suomessa koulutettuja.

Urheilijan elämäntapa-asiantuntija -palvelun tavoitteena on tukea urheilijaa urheilun ja vapaa-ajan tasapainon löytämisessä. Vastaanotolla tutkitaan ja paneudutaan erityisesti kokonaisvaltaisen identiteetin rakentamiseen. Tällaisen holistisen identiteetin on todettu tukevan muun muassa uran eri vaiheisiin liittyvien haasteiden ehkäisemisessä. Kyseessä on ennaltaehkäisevä ja hyvinvointia tukeva urheilijoiden tukipalvelu. Palvelu ei ole psykologipalvelu. Olet tervetullut edistämään hyvinvointiasi ja suorituskykyäsi yhdessä asiantuntijoidemme kanssa. Urheilijan elämäntapa-asiantuntija -palvelu voidaan toteuttaa myös luentona osana seuran tai muun yhteisön toimintaa.

Urheilija tai valmentaja, mikäli olet työn tarpeessa tai muihin työhön liittyvissä asioissa, katso www.eezyunited.fi

Lopettavien urheilijoiden pienryhmä

Lopettaminen on luonnollinen, joskin iso tapahtuma urheilijan uralla. Haluamme Copella tukea urheilijoita tarvittaessa myös uran päätöksen lähestyessä, sen hetkellä ja sen jälkeen.

Olemme suunnitelleet ja koostaneet lopettamissiirtymän tueksi valmiin ryhmämuotoisen kurssin. Kurssi sisältää yhteensä viisi 90 minuutin pienryhmätapaamista Copen asiantuntijoiden johdolla.

Ryhmätapaamisten teemat:

  1. Mitä urheilu-uran lopettaminen tarkoittaa?
  2. Lopettamisen vaikutukset
  3. Identiteetti
  4. Siirrettävät taidot
  5. Lopettamissuunnitelma ja uran juhlistus

Ryhmän työskentely on käytännönläheistä ja keskustelevaa. Keskiössä ovat urheilijoiden kokemukset, tunteet ja luottamuksellinen vertaistuellinen jakaminen. Jokaiselta kerralta urheilijat saavat pienen kotitehtävän, joka syventää tapaamisessa käsiteltyä teemaa. Ryhmän tarkoituksena ja tavoitteena on tukea lopettamisprosessia luonnollisena ja arvokkaana osana urheilu-uraa ja ennaltaehkäistä uran lopettamiseen liittyviä sopeutumishaasteita.

Yhteen ryhmään mahtuu kerrallaan enintään 10 osallistujaa.

Avoin kurssi:

Mikäli olet lopettamista harkitseva tai jo urasi päättänyt urheilija ja kiinnostuit kurssista, voit ilmoittautua siihen lähettämällä vapaamuotoisen viestin osoitteeseen focus@copeoy.fi tai yhteydenotto-lomakkeella. Ilmoitamme kaikille henkilökohtaisesti, kun kurssille on ilmoittautunut riittävä määrä urheilijoita, jotta se voidaan toteuttaa. Kurssin aikataulut tarkentuvat aina kunkin kurssin osallistujien toiveiden mukaan.

Kurssin hinta: 185 €/urheilija, sis. alv. 24 % (vrt. yksilövastaanotto 85 €/45 min). Hinta sisältää 5 x 90min. ryhmätapaamista sekä kurssilla käytettävän materiaalin. 

Kurssi ostettuna seuran tai lajiliiton toimesta:

Kurssi voidaan hankkia lopettamista suunnitteleville tai jo lopettaneille urheilijoille esimerkiksi seuran tai lajiliiton toimesta. Kurssin hinta kymmenen hengen ryhmälle: 1500 € + alv. 24 %. Hinta sisältää tapaamisten lisäksi kaikki käytetyt materiaalit osallistujien käyttöön sekä tarvittavan yhteydenpidon kurssin aikana. Tapaamiset voidaan järjestää läsnä tai etänä.

Urheilussa kohdatun epäasiallisen kohtelun tukipalvelu

Palvelu vastaa ajankohtaiseen tarpeeseen. Kyseessä on sekä urheilijoille että kaikille urheilun parissa työskenteleville suunnattu asiantuntijapalvelu, jonka tavoitteina on:

  1. Tukea henkilöitä, jotka ovat kokeneet epäeettistä toimintaa, väärinkäytöstä, tai psyykkistä / fyysistä pahoinpitelyä urheiluympäristössä. Yksilövastaanotto on aina laillistetun terveydenhuollon ammattihenkilön tuottamaa.
  2. Tarjota urheiluseuroille, liitoille sekä kaikille alan toimijoille koulutusta urheilussa kohdattavasta epäeettisestä toiminnasta, pahoinpitelystä, urheilijoiden suojelusta sekä urheilijoiden oikeuksista. Koulutusten tavoitteena on lisätä tietoa ja taitoa urheilijoiden suojeluun liittyen.

Urheilijoilla on vastaanotollamme mahdollisuus käsitellä ja ratkoa urheilun epäeettiseen toimintaan liittyviä tilanteita sekä niistä aiheutuvia mahdollisia psyykkisiä oireita, kuten ahdistuneisuutta. Keskustelut ovat aina luottamuksellisia ja tapahtuvat turvallisessa ympäristössä.

Koulutukset toteutetaan Copen osaavien asiantuntijoiden johdolla, osallistavasti ja käytännönläheisesti. Tietoa ja taitoa jakamalla voimme yhdessä puuttua urheilussa tapahtuvaan epäeettiseen toimintaan tehokkaammin.

Mikäli kiinnostuit näistä palveluista, otathan yhteyttä niistä vastaavaan asiantuntijaamme:

Jatta Muhonen
Esiintymisen ja Suorituksen psykologian valmentaja
Urheilun Elämäntapa-Asiantuntija
MSc Performance psychology & MA Psychology
Tohtoritutkija

muhonenjatta@gmail.com, +358 45 238 2230

Haluaisitko kysyä palveluistamme jotain? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme!