SportFocus

SportFocus tuottaa Copen palvelut urheilun kentälle. Asiakkaina voivat olla niin urheilijat, valmentajat, vanhemmat kuin seurojen, lajiliittojen tai vastaavien organisaatioiden toimijat. Meiltä löydät kattavat, laadukkaat ja tutkittuun tietoon perustuvat urheilupsykologian asiantuntijapalvelut, jotka räätälöimme aina asiakkaan tarpeisiin sopiviksi. SportFocuksella on yli kymmenen vuoden kokemus eri lajien parista aina lasten ja nuorten valmennuksesta huippu-urheiluun. Asiantuntijamme ovat olleet etulinjassa tuottamassa ja kehittämässä suomalaisen urheilun psykologista osaamista.

Oletko tavoitteellisesti lajisi parissa harjoitteleva urheilija, valmentaja tai ohjaaja – tai ehkäpä urheilevan lapsen tai nuoren huoltaja? Mahdollisesti olet urheiluseuran tai lajiliiton edustaja, ja sitä kautta kytköksissä edellä mainittuihin ryhmiin. Toivotko apua, tukea tai tietoa psyykkiseen valmentautumiseen, hyvinvoinnin vahvistamiseen tai oletko huolissasi jaksamisestasi tai muista mieltäsi painavista pulmista? Olet tullut oikeaan paikkaan. Meiltä saat vastaanottopalvelut, koulutukset sekä erilaiset ryhmämuotoiset työskentelyprosessit.

Vastaanottopalvelut

Vastaanotolle voit tulla kaikenlaisten tavoitteidesi ja tilanteidesi kanssa. Voit tulla matalalla kynnyksellä ja aivan omana itsenäsi. Löydät vastaanotoltamme juuri sinulle sopivan palvelun psyykkisestä valmennuksesta psykologiseen keskustelutukeen ja psykoterapiaan saakka. Valmentajille ja psyykkisen valmennuksen asiantuntijoille tarjoamme lisäksi työnohjausta yksin, kaksin tai ryhmässä. Voit lukea lisää vastaanottopalveluistamme palvelu-sivulta.

Urheilijoiden käytössä on myös urheilun urasiirtymiin, uran päättymiseen sekä epäeettiseen kohteluun erikoistuneen elämäntapa-asiantuntijamme palvelut, joihin pääset tutustumaan tarkemmin täältä.

Koulutuspalvelut

Koulutamme urheilun kentän toimijoita psyykkisten taitojen sekä hyvinvoinnin merkityksestä ja kehittämisestä. Räätälöimme koulutuspaketin asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan, ja koulutuksen kesto voi vaihdella yhdestä tunnista aina kokonaisiin koulutuspäiviin tai viikonloppuihin saakka. Tyylimme koulutuksissa on vuorovaikutteinen, osallistava ja käytännönläheinen – oleellista teoriatietoa unohtamatta. Suosittuja aiheita ovat esimerkiksi:

  • Kilpailujännitys ja paineensietokyvyn kehittäminen
  • Drop-out ilmiön ennaltaehkäisy ja motivaation tukeminen
  • Taitava vuorovaikutus ja ryhmäytymisen tukeminen

Lisäksi tuotamme yhteistyössä Suomen Valmentajat ry:n kanssa valmentajille suunnattua psyykkisen valmennuksen kaksiosaista verkkokoulutussarjaa. Koulutussarjat kattavat yhteensä kymmenen kolme tuntia kestävää asiantuntijaluentoa, joissa käsitellään keskeisiä psyykkisen valmennuksen teemoja. Näihin koulutussarjoihin pääset tutustumaan tarkemmin Suomen Valmentajat-sivustolla (avautuu uudessa ikkunassa).

Suomen Valmentajat on tehnyt koulutusyhteistyötä SportFocuksen kanssa jo useamman vuoden ajan ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä. Yhdessä toteutetut Psyykkisen valmennuksen koulutussarjat ovat olleet todella suosittuja ja osallistujista yli 95 % suosittelisi koulutusta myös muille valmentajille, ohjaajille, personal trainereille, jne. Kouluttajat ovat ammattitaitoisia ja koulutusmateriaalit laadukkaita. Yhdessä olemme onnistuneet rakentamaan kattavan, valmentajien ja muiden liikunta-alan ammattilaisten osaamista palvelevan kokonaisuuden.”

Eero Simojoki, Valmentajakoulutuksen asiantuntija, Suomen Valmentajat ry

Mikäli olet kiinnostunut kouluttautumisesta psyykkisen valmentajan asiantuntijatehtäviin, löydät tietoa sivulta EduFocus-koulutusohjelma.

Ryhmämuotoinen työskentely

Työskentelemme tiiviisti ryhmien ja joukkueiden kokonaisvaltaisen valmennuksen tukena. Ryhmäprosesseissa voidaan hyödyntää mm. seuraavia työtapoja:

  1. Psyykkisen valmennuksen asiantuntijan johdolla toteutetut ryhmätapaamiset: Vuorovaikutteisissa ja käytännönläheisissä tapaamisissa käsitellään ja työstetään yhdessä sovittuja teemoja.
  2. Osallistuva asiantuntijuus: Psyykkisen valmennuksen asiantuntija tuo osaamisensa lajivalmentajan johtaman harjoituksen, kilpailun tai pelin yhteyteen. Asiantuntijan tekemät havainnot sekä niiden pohjalta käytävät keskustelut varmistavat psykologisten tekijöiden huomioimista osana arjen valmentautumista.

Tehokkainta ja vaikuttavinta psyykkinen valmennus on silloin, kun se sisältää vaihtelevasti molempia työskentelytapoja. Prosessit voivat vaihdella kertakäynneistä vuosia kestäviin yhteistyösuhteisiin.

Ota yhteyttä niin pohditaan, miten palvelumme ja osaamisemme voisivat vastata parhaiten juuri Sinun tai yhteisösi tarpeisiin! Siirry yhteystieto-sivulle.

Haluaisitko kysyä palveluistamme jotain? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme!