Referenssitarinat

TrainingFocus-yhteistyö

TrainingFocus-materiaalit tarjoavat valmentajille mahdollisuuden kehittää ja monipuolistaa lajivalmennusta psyykkisen valmennuksen elementeillä, jotka varmistavat laadukkaan, kokonaisvaltaisen valmentautumisen toteutumisen. Harjoittelu tapahtuu luonnollisena osana lajiharjoittelua, ja urheilijoiden psyykkiset taidot kehittyvät fyysisten ja teknisten taitojen rinnalla. Harjoitteet lisäävät ja syventävät urheilijoiden sekä urheilijoiden ja valmentajien välistä vuorovaikutusta, mikä osaltaan takaa harjoittelun onnistumista kohti tavoitteita.

Lue referenssi »

Lajiliiton valmentajakoulutus

Suomen uimaliiton uimahyppyjen asiantuntijaryhmä tilasi SportFocukselta tason II valmentajakoulutuksen. Tavoitteena oli nuorten valmentajien psyykkisen valmennuksen koulutus, jonka avulla valmentajat osaavat yhä ammattimaisemmin kohdata urheilijan ottaen hänestä vastuun niin ihmisenä kuin urheilijana. Samalla tavoitteena oli tutustua psyykkisen valmennuksen perusteemoihin ja käytännön menetelmiin, joiden avulla valmentajat voivat kehittää esimerkiksi urheilijoidensa keskittymiseen ja itseluottamukseen sekä motivoitumiseen ja tunteiden hallintaan liittyviä taitoja.

Lue referenssi »

Pitkä yhteistyö huippu-urheilijan tiimissä

Eevi Bengsin laji on nykyaikainen 5-ottelu, ja hänen päävalmentajaan toimii Jouko Pakarinen. Eevi on viimeiseen asti periksiantamaton ja menestynyt huippu-urheilija kiehtovassa, suorituskykyä monella tavalla äärirajoille koettelevassa lajissaan. Eevi on mm. Laser Runin maailmanmestari, MM-, EM- ja World Cup-finalisti, MM-viestin 10., EM-viestin 9. sekä Pohjoismaiden ja Suomen moninkertainen mestari.

Eevi ja valmentajansa Jokke ovat panostaneet merkittävästi siihen, että heidän ympärillään toimii laaja, asiantunteva tiimi, joka pystyy samalla vastaamaan muuttuviin tilanteisiin ja toisaalta sitoutumaan pitkäjänteiseen, yksityiskohdittain huipputasolle kehitettyyn valmentautumisen prosessiin.

Lue referenssi »

EduFocus -Psyykkisen valmentajan koulutusohjelma

Suomen suurimman ringetteseura Espoon Kiekkoseura palkitsi kaudella 2017-2018 oppilaamme Sanja Hovilaisen Vuoden Valmentaja -palkinnolla seuraavin perustein:

”Viime vuosina on alettu puhua psyykkisestä valmennuksesta ja harjoittelusta fyysisen harjoittelun lisäksi, ja sen onkin noussut tärkeään osaan urheilijoiden arjessa. Sanja on ottanut upeasti haltuunsa seuramme psyykkisen valmennuksen ja ollut auttamassa mm. SM-joukkuetta matkalla pronssimitaleille.”

Lue referenssi »

Psyykkinen valmennus kiinteänä osana maajoukkuetoimintaa – Rock’n Swing

Juho Päivinen ja Mari Munne aloittivat tanssin jo lapsena ja alkoivat tanssia Boogie Woogieta yhdessä kesällä 2013. Nyt viisi vuotta myöhemmin he ovat voittaneet kaksi Boogie Woogien Suomen mestaruutta (2017 & 2018) sekä Pohjoismaiden mestaruuden (2015). Juho ja Mari olivat vuonna 2017 MM- ja EM-kilpailuissa neljänsiä, ja 2018 he tekivät suomalaista boogie woogie historiaa voittamalla ensimmäistä kertaa Maailman Cupin osakilpailun.

Lue referenssi »