Verkkokauppa

Itseluottamus

32,00  sis. alv.

Itseluottamus -teemamateriaali tarjoaa tietoiskuja ja harjoitteita liittyen itseluottamukseen ja sen kehittämiseen. Harjoitteet voidaan helposti ja luonnollisesti toteuttaa muun harjoittelun yhteydessä, jolloin itseluottamuksen harjoittamisesta tulee jatkuvaa ja tavallista. Harjoitteiden avulla opetellaan menetelmiä, ajattelutapoja ja toimia, jotka vaikuttavat myönteisesti itseluottamukseen ja sen kehittymiseen. Itseluottamus on taito, jossa meistä kukin voi tulla harjoittelun avulla huippuosaajaksi.

Materiaali sisältää harjoittelun tavoitteiden ja hyötyjen kuvauksen, tietoiskut aiheesta sekä kahdeksan itseluottamusta kehittävää harjoitetta. Lisäksi esitetään harjoitteiden lyhyet kuvaukset, jotka helpottavat harjoitteiden valintaa ja harjoittelun suunnittelua.

Kenelle

Materiaali sopii valmentajille, jotka valmentavat noin 12-vuotiaita ja sitä vanhempia liikkujia ja urheilijoita. Harjoitteet sopivat myös itse omasta urheilustaan vastuussa oleville aikuisurheilijoille. Materiaalissa puhutellaan valmentajaa ja urheilijaa, mutta myös kaikki muut itseluottamuksen kehittämisestä kiinnostuneet lukijat hyötyvät materiaalista joko yksittäisten harjoitteiden ja koko harjoitesarjan muodossa. Harjoitteet ovat sovellettavissa yksilöille ja joukkueille, aloittelevista harjoittelijoista huippu-urheilijoihin.

 

Harjoittelun tavoitteet ja hyödyt

Harjoittelun tavoitteena on innostuminen itseluottamuksen harjoittamiseen muun harjoittelun ja arjen luontevana osana. Harjoitteet pyrkivät tarjoamaan helposti lähestyttäviä ja erilaisiin tilanteisiin, lajeihin ja tarpeisiin sovellettavissa olevia tehtäviä. Materiaalia käyttämällä voidaan varmistaa, että itseluottamus kehittyy muun harjoittelun ohessa, ja valmentautuminen on tältä osin monipuolista ja tarjoaa psyykkiseen kehittymiseen liittyviä kokemuksia ja sopivia haasteita. Materiaalin avulla harjoittelevat oppivat kiinnittämään huomiota omiin vahvuuksiinsa ja onnistumisiinsa sekä kehittämään ja säätelemään tietoisesti omaa itseluottamuksen kokemustaan ensin harjoituksissa ja vähitellen haastavissa tilanteissa ja kilpaillessa.

Harjoitteet, jotka sisältyvät materiaaliin

Harjoite 1: Vahvuuksien kirjaaminen ja ilmaiseminen

Harjoite 2: Itseluottamuksen harjoittamiseen virittävät tehtävät

Harjoite 3: Itseluottamuksen tarkkailupäiväkirja

Harjoite 4: Itseluottamuksen kehittäminen

Harjoite 5: Onnistumiset hyötykäyttöön

Harjoite 6: Itseluottamuksen näytteleminen

Harjoite 7: Itseluottamuksen muistilista

Harjoite 8: Itseluottamus kilpaillessa

 

Ostettuasi materiaalin sinulla on oikeus kopioida harjoitelomakkeita ja -ohjeita omaan käyttöösi, jolloin voit esimerkiksi käyttää joihinkin harjoitteisiin sisältyviä harjoituslomakkeita yhä uudelleen tai monistaa jokaiselle urheilijallesi tarvittavat ohjeet. Materiaalissa on 35 sivua.