Verkkokauppa

Tunteet ja ajattelu

32,00  sis. alv.

Teemamateriaali Tunteet ja ajattelu tarjoaa tietoiskuja ja harjoitteita liittyen tunteisiin ja ajatteluun sekä niiden harjoittamiseen. Harjoittelemalla tunteiden käsittely ja oman ajattelun ohjaaminen – olennaiset ja erottamattomat hyvään suoriutumiseen liittyvät taidot – kehittyvät jatkuvasti muiden taitojen rinnalla. Tunnetaidoiltaan taitava henkilö ja ryhmä tai joukkue kykenee toimimaan tehokkaasti erilaisissa tilanteissa ja oppimaan tasaisesti. Tämän teemamateriaalin avulla voi yhdistää harjoitteluun mukaan tehokkaita, toimiviksi testattuja psyykkisen valmennuksen täsmäiskuja.

Tunteiden ja ajattelun materiaali sisältää harjoittelun tavoitteiden ja hyötyjen kuvauksen, tietoiskut aiheesta sekä kahdeksan tunteiden ja ajattelun kehittämiseen liittyvää harjoitetta. Lisäksi esitetään harjoitteiden lyhyet kuvaukset, jotka helpottavat harjoitteiden valintaa ja harjoittelun suunnittelua. Materiaalin harjoitteet voidaan helposti ja luonnollisesti toteuttaa lajiharjoitusten tai muun harjoittelun yhteydessä.

Kenelle?

Materiaali sopii valmentajille, jotka valmentavat noin 12-vuotiaita ja sitä vanhempia liikkujia ja urheilijoita. Materiaali sopii myös aikuisten ja pidemmän uran omaavien urheilijoiden valmentajille tai omasta urheilustaan vastuussa olevien urheilijoiden itse toteutettaviksi. Materiaalissa puhutellaan valmentajaa ja urheilijaa, mutta siitä hyötyvät kaikki tunteiden ja ajattelun kehittämisestä kiinnostuneet.

 

Harjoittelun tavoitteet ja hyödyt

Harjoitteet pyrkivät tarjoamaan helposti lähestyttäviä ja erilaisiin tilanteisiin, lajeihin ja tarpeisiin sovellettavissa olevia tehtäviä. Harjoitteet vahvistavat omaa ja henkilöiden välistä vuorovaikutusta. Harjoitteiden avulla tutustutaan perustaviin tunnetaitoihin, kuten tunteiden huomioimiseen, tunnistamiseen ja nimeämiseen sekä omiin tunteisiin tietoisesti vaikuttamiseen. Ajattelun taitoja lähestytään erityisesti itsepuheen avulla, joka on erityinen, tehokas suorituskykyyn ja hyvinvointiin vaikuttava tekijä. Materiaalia käyttämällä voi varmistaa, että tunne- ja ajattelun taidot kehittyvät, ja valmentautuminen on tältä osin laadukasta ja johtaa oman toiminnan ja suoriutumisen säätelyn kehittymiseen.

Materiaaliin sisältyvät harjoitteet

Harjoite 1: Kysymyksiä ja keskustelunaiheita

Harjoite 2: Tunteiden bongaus

Harjoite 3: Kaikki tunteet ovat ok

Harjoite 4: Koetaan tietoisia tunteita

Harjoite 5: Liikutaan tunteista toisiin

Harjoite 6: Itsepuheen tarkkailu

Harjoite 7: Viisaan ajattelun harjoittaminen

Harjoite 8: Minulle sopivat tunteet ja ajattelu kilpailutilanteissa

 

Ostettuasi materiaalin sinulla on oikeus kopioida harjoitelomakkeita ja -ohjeita omaan käyttöösi, jolloin voit esimerkiksi käyttää joihinkin harjoitteisiin sisältyviä harjoituslomakkeita yhä uudelleen tai monistaa jokaiselle urheilijallesi tarvittavat ohjeet. Materiaalissa on 31 sivua.