Verkkokauppa

Kilpailuun valmistautuminen ja kilpaileminen

32,00  sis. alv.

Teemamateriaali Kilpailuun valmistautuminen ja kilpaileminen tarjoaa tietoiskuja kilpailuun valmistautumisesta ja kilpailemisesta sekä harjoitteet, joiden avulla kehitetään taitavuutta onnistua kilpailuissa/peleissä. Tavoitteena on, että taitavaan kilpailemiseen liittyvät taidot kehittyvät jatkuvasti muiden taitojen rinnalla. Harjoittelun myötä suoritusvarmuus, epäonnistumisten ja virheiden sietäminen sekä suorituksen aikainen tunteiden säätely kehittyvät.

 

Kilpailemisen materiaali sisältää harjoittelun tavoitteiden ja hyötyjen kuvauksen, tietoiskut aiheesta sekä kahdeksan kilpailuun valmistautumiseen ja kilpailemiseen liittyvää harjoitetta. Lisäksi esitetään harjoitteiden lyhyet kuvaukset, jotka tekevät harjoitteiden valinnan ja suunnittelun helpoksi. Materiaalin harjoitteet voidaan helposti ja luonnollisesti toteuttaa lajiharjoitusten tai muun harjoittelun yhteydessä.

Kenelle?

Materiaali sopii valmentajille, jotka valmentavat noin 12-vuotiaita ja sitä vanhempia liikkujia ja urheilijoita. Materiaali sopii myös aikuisten ja pidemmän uran omaavien urheilijoiden valmentajille, mikäli urheilijat eivät ole aikaisemmin harjoitelleet systemaattisesti kilpailemisen taitoja. Harjoitteet sopivat myös omasta urheilustaan vastuussa olevien urheilijoiden itse toteutettaviksi. Materiaalissa puhutellaan valmentajaa ja urheilijaa, mutta siitä hyötyvät kaikki taitavaan kilpailemiseen liittyvistä taidoista ja niiden kehittämisestä kiinnostuneet.

Harjoittelun tavoitteet ja hyödyt

Harjoitteiden avulla opetellaan luomaan ja noudattamaan fyysisiä ja psyykkisiä rutiineja sekä harjoittelemaan kilpailunomaisesti myös psyykkisellä tasolla. Nämä taidot vahvistavat suorituskykyä ja erityisesti suoritusvarmuutta, joka on jokaisen tavoitteitaan saavuttamaan pyrkivän olennainen tavoite: onnistua silloin, kun h-hetki on käsillä.

Materiaalin avulla tutustutaan keskustellen ja harjoitellen kilpailemiseen, onnistumiseen, voittamiseen, virheiden tekemiseen ja muihin vastaavalla tavalla merkityksellisiin teemoihin. Harjoitteiden avulla voi opetella sietämään myös epäonnistumisia tai muita vastoinkäymisiä ja suhtautumaan niihin oppimiskokemuksina. Näin epäonnistumisen pelko voi oleellisesti vähentyä, ja onnistuminen on todennäköisempää. Harjoitteet opettavat nollaamaan tilanteen tarvittaessa, vahvistamaan osaamista harjoittelemalla kilpailemista mielikuvaharjoittelun avulla sekä laatimaan kehittymistä edistävän kilpailuanalyysin kilpailun jälkeen. Jokainen harjoite vahvistaa myös niin yksilön, ryhmän tai joukkueen vuorovaikutusta.

Harjoitteet, jotka sisältyvät materiaaliin:

Harjoite 1: Kilpailemiseen liittyviä määritelmiä

Harjoite 2: Kilpailuun valmistautumisen rutiinit

Harjoite 3: Kilpailun kulun suunnitelma

Harjoite 4: Kilpailunomainen harjoittelu

Harjoite 5: Taito käsitellä ja hyödyntää virheitä ja vastoinkäymisiä

Harjoite 6: Tehtäviä epäonnistumisen tunteen käsittelemiseksi

Harjoite 7: Tilanteen nollaaminen

Harjoite 8: Kilpailuanalyysi

 

Ostettuasi materiaalin sinulla on oikeus kopioida harjoitelomakkeita ja -ohjeita omaan käyttöösi, jolloin voit käyttää esitettyjä lomakkeita aina uudelleen ja esimerkiksi monistaa jokaiselle urheilijallesi tarvittavat ohjeet. Materiaalissa on 42 sivua.