Verkkokauppa

Mielikuvaharjoittelu

32,00  sis. alv.

Teemamateriaali Mielikuvaharjoittelu tarjoaa tietoiskuja mielikuvaharjoittelusta ja sen hyödyntämisestä osana lajiharjoittelua. Lisäämällä ja kehittämällä mielikuvaharjoittelua omassa tai ryhmän tai joukkueen tekemisessä, voidaan tehokkaasti nostaa harjoittelun laatua ja toistomääriä ja sitä kautta nopeuttaa oppimista. Mielikuvaharjoittelun hyödyt ovat moninaiset niin teknisessä ja fyysisessä kuin psyykkisessä harjoittelussa, ja se on myös erinomainen menetelmä loukkaantumis- tai muissa vastaavissa tilanteissa.

Mielikuvaharjoittelu -materiaali sisältää harjoittelun tavoitteiden ja hyötyjen kuvauksen, tietoiskut aiheesta sekä kahdeksan mielikuvaharjoittelun harjoitetta. Lisäksi esitetään harjoitteiden lyhyet kuvaukset. Materiaalin harjoitteet voidaan helposti ja luonnollisesti toteuttaa lajiharjoitusten tai muun harjoittelun yhteydessä.

Kenelle

Materiaali sopii valmentajille, jotka valmentavat noin 12-vuotiaita ja sitä vanhempia liikkujia ja urheilijoita. Myös kaikki muut mielikuvaharjoittelusta kiinnostuneet lukijat hyötyvät materiaalista joko yksittäisten harjoitteiden ja koko harjoitesarjan muodossa. Harjoitteiden avulla valmentajat, urheilijat ja muut lukijat voivat opetella mielikuvaharjoittelun tekniikan ja saavat ideoita mielikuvaharjoittelun hyödyntämiseen monenlaisissa tilanteissa niin tavallisen harjoittelun lomassa kuin esimerkiksi harjoitustauon aikana. Harjoitteet ovat sovellettavissa yksilöille ja joukkueille, aloittelevista harjoittelijoista huippu-urheilijoihin.

 

Harjoittelun tavoitteet ja hyödyt

Harjoitteet auttavat toteuttamaan mielikuvaharjoittelua oikealla tavalla, monipuolisesti ja systemaattisesti niin, että sen tulokset ja hyöty saadaan näkyviin. Harjoitteiden avulla mielikuvaharjoittelua käytetään sekä teknisten suoritusten harjoitteluun, että psyykkisten olo- ja tunnetilojen vahvistamiseen.

Mielikuvaharjoittelun avulla voidaan lisätä laadukkaiden toistojen määrää harjoittelussa, jolloin myös suoritusvarmuus kehittyy. Lisäksi mielikuvaharjoittelu on tärkeä apu jouduttaessa jostain syystä pitämään normaalista lajiharjoittelusta taukoa. Tällaisissa tilanteissa mielikuvaharjoittelu pitää taitotasoa yllä ja helpottaa usein myös tilanteen aiheuttamaa stressiä.

 

Harjoitteet, jotka sisältyvät materiaaliin:

Harjoite 1: Mielikuvien virittäminen

Harjoite 2: Sisäinen ja ulkoinen mielikuva

Harjoite 3: Mielikuvia jonossa

Harjoite 4: Mielikuvilla leikittely

Harjoite 5: Suorituksen yksityiskohtainen ymmärtäminen

Harjoite 6: Mielikuvaharjoitusohjelma

Harjoite 7: Mielikuvia avuksi omien ominaisuuksien ja taitojen kehittämiseen

Harjoite 8: Kilpailu mielikuvina

 

Ostettuasi materiaalin sinulla on oikeus kopioida harjoitelomakkeita ja -ohjeita omaan käyttöösi, jolloin voit esimerkiksi monistaa jokaiselle urheilijallesi tarvittavat ohjeet ja käyttää joihinkin harjoitteisiin sisältyviä harjoituslomakkeita yhä uudelleen. Materiaalissa on 31 sivua.