Verkkokauppa

Motivaatio ja tavoitteenasettelu

32,00  sis. alv.

Teemamateriaali Motivaatio ja tavoitteenasettelu tarjoaa tietoiskuja motivaatiosta, motivoitumisesta ja tavoitteenasettelusta. Materiaalin harjoitteilla urheilijat ja valmentajat voivat vahvistaa ja kehittää motivoitumiseen liittyviä taitoja, mikä puolestaan ylläpitää hyvää motivaation tasoa harjoittelua ja urheilemista kohtaan. Tavoitteenasettelu on yksi merkittävimmistä motivaatioon ja myös esimerkiksi itseluottamukseen vaikuttamisen keinoista. Materiaali tarjoaa ohjeita ja harjoitteita, jotka tukevat ihanteellisesti motivaation säilymistä ja tavoitteiden saavuttamista.

Motivaatio ja tavoitteenasettelu -materiaali sisältää harjoittelun tavoitteiden ja hyötyjen kuvauksen, tietoiskut aiheesta sekä kahdeksan vireystilan ja stressin säätelyyn liittyvää harjoitetta. Lisäksi esitetään harjoitteiden lyhyet kuvaukset, jotka helpottavat harjoitteiden valintaa ja harjoittelun suunnittelua.

Kenelle

Materiaali sopii valmentajille, jotka valmentavat noin 12-vuotiaita ja sitä vanhempia liikkujia ja urheilijoita. Materiaali sopii myös aikuisten ja pidemmän uran omaavien urheilijoiden valmentajille, mikäli urheilijat eivät ole aikaisemmin harjoitelleet systemaattisesti motivoitumiseen ja tavoitteenasetteluun liittyviä taitoja. Harjoitteet sopivat myös omasta urheilustaan vastuussa olevien urheilijoiden itse toteutettaviksi. Materiaalissa puhutellaan valmentajaa ja urheilijaa, mutta siitä hyötyvät kaikki motivoitumisesta ja tavoitteenasettelusta kiinnostuneet. Harjoitteet ovat sovellettavissa niin yksilöille kuin joukkueille, aloittelevista harjoittelijoista kilpaurheilijoihin.

 

Harjoittelun tavoitteet ja hyödyt

Materiaalia käyttämällä varmistuu, että motivoitumisen ja tavoitteenasettelun taidot kehittyvät, ja että valmentautumisessa huomioidaan korkeaan ja sisäiseen motivoitumiseen johtavia tekijöitä. Taitavan tavoitteenasettelun myötä harjoittelun etenemistä voidaan arvioida säännöllisesti ja voidaan välttyä turhilta motivaation laskuilta, kun tavoitteita ja toimintasuunnitelmia muokataan ajoissa erilaisten ja yksilöllisten tilanteiden vaatimilla tavoilla.

Motivaatioon ja tavoitteenasetteluun liittyviä harjoitteita käyttämällä tarjoutuu myös hienoja mahdollisuuksia ottaa itse vastuuta tekemisestään, mikä puolestaan johtaa kokemukseen omaan tekemiseen vaikuttamisen mahdollisuudesta. Näin päästään positiiviseen kierteeseen, jossa hyvä motivaatio johtaa laadukkaaseen harjoitteluun, joka johtaa tavoitteiden saavuttamiseen ja jälleen korkeaan motivoitumisen tasoon kohti uusia, yhä korkeampia tavoitteita.

Harjoitteet, jotka sisältyvät materiaaliin

Harjoite 1: Kolme keskustelua motivaatiosta ja motivoitumisesta

Harjoite 2: Motivoituminen on taito

Harjoite 3: Motivaation virittäminen

Harjoite 4: Taitava tavoitteenasettelu

Harjoite 5: Omat ja monipuoliset tavoitteet

Harjoite 6: Harjoitustavoitteet

Harjoite 7: Tavoitteiden aikavälit, toimintasuunnitelmat ja säännöllinen arviointi

Harjoite 8: Urheilija tavoitteen saavuttamisen asiantuntijana

 

Ostettuasi materiaalin sinulla on oikeus kopioida harjoitelomakkeita ja -ohjeita omaan käyttöösi, jolloin voit esimerkiksi käyttää joihinkin harjoitteisiin sisältyviä harjoituslomakkeita yhä uudelleen tai monistaa jokaiselle urheilijallesi tarvittavat ohjeet. Materiaalissa on 35 sivua.