Verkkokauppa

Keskittyminen ja sen kehittäminen

32,00  sis. alv.

Teemamateriaali Keskittyminen ja sen kehittäminen tarjoaa tietoiskuja ja harjoitteita keskittymisestä ja sen kehittämisestä osana muuta harjoittelua. Materiaalin harjoitteet voidaan toteuttaa lajiharjoitusten yhteydessä, jolloin keskittymistä päästään harjoittelemaan systemaattisesti suoraan toimintaympäristössä. Keskittymisen säännöllinen harjoittaminen nostaa niin harjoittelun kuin sen tuloksena kilpailusuoriutumisen tasoa, mikä vaikuttaa myönteisesti myös esimerkiksi itseluottamuksen kokemukseen.

Keskittyminen -materiaali sisältää harjoittelun tavoitteiden ja hyötyjen kuvauksen, tietoiskut aiheesta sekä kahdeksan keskittymisen taitoja kehittävää harjoitetta. Lisäksi esitetään harjoitteiden lyhyet kuvaukset, jotka helpottavat harjoitteiden valintaa ja harjoittelun suunnittelemista.

 

Kenelle?

Materiaali sopii valmentajille, jotka valmentavat noin 12-vuotiaita ja sitä vanhempia liikkujia ja urheilijoita. Materiaali sopii myös aikuisten ja pidemmän uran omaavien urheilijoiden valmentajille, mikäli urheilijat eivät ole aikaisemmin harjoitelleet systemaattisesti keskittymiseen liittyviä taitoja. Harjoitteet sopivat myös omasta urheilustaan vastuussa olevien urheilijoiden itse toteutettaviksi. Materiaalissa puhutellaan valmentajaa ja urheilijaa, mutta siitä hyötyvät kaikki keskittymisen kehittämisestä kiinnostuneet. Harjoitteet ovat sovellettavissa niin yksilöille kuin joukkueille, aloittelevista harjoittelijoista kilpaurheilijoihin.

 

Harjoittelun tavoitteet ja hyödyt

Harjoitteet auttavat kehittämään keskittymiseen liittyviä taitoja tietoisesti ja säännöllisesti. Keskittymiskyvyn kehittyminen johtaa usein myös moniin muihin positiivisiin vaikutuksiin, kuten sisäisen motivaation ja suoritusvarmuuden tunteisiin.

Keskittymisen harjoitteiden avulla voi opetella tunnistamaan oman keskittymiskyvyn piirteitä. Harjoitteet etenevät keskittymisen taitojen harjoittelun suunnitteluun, ja tarjoavat myös mittareita keskittymiskyvyn kehittymisen tarkkailuun, mikä motivoi harjoitteluun. Lopuksi harjoitellaan sietämään ja poissulkemaan erilaisia mahdollisia suoritusta häiritseviä tekijöitä ja määritellään, minkälaista keskittymistä juuri omassa tekemisessä vaaditaan.

Harjoitteet, jotka sisältyvät materiaaliin

Harjoite 1: Keskittymisen edellytykset ja varmistajat

Harjoite 2: Keskittymisen tarkkailupäiväkirja

Harjoite 3: Keskittymiskykyä harjoittavat tehtävät

Harjoite 4: Kuinka pitkään pystyt keskittymään yhteen asiaan?

Harjoite 5: Nyt menee hyvin!

Harjoite 6: Eri tasoista keskittymistä eri tilanteissa

Harjoite 7: Häiriöiden sietäminen

Harjoite 8: Lajinomainen keskittyminen

 

Ostettuasi materiaalin sinulla on oikeus kopioida harjoitelomakkeita ja -ohjeita omaan käyttöösi, jolloin voit esimerkiksi käyttää joihinkin harjoitteisiin sisältyviä harjoituslomakkeita yhä uudelleen tai monistaa jokaiselle urheilijallesi tarvittavat ohjeet. Materiaalissa on 34 sivua.