Verkkokauppa

Lasten tunnetyöskentely ja mielikuvaharjoittelu

32,00  sis. alv.

Lasten tunnetyöskentelyn ja mielikuvaharjoittelu materiaalin avulla lapset ja heidän valmentajansa voivat tutustua ja innostua tunnetaitojen harjoittelusta sekä mielikuvien monipuolisesta hyödyntämisestä muun harjoittelun luontevana osana.

Teemavihko sisältää selkeästi, tietoiskuittain esitettyä tietoa lasten tunnetyöskentelystä ja mielikuvista sekä niiden kehittämisen tavoista osana lajiharjoittelua. Harjoitteiden myötä tunnetaitojen ja mielikuvien harjoittelusta tulee kokonaisuutta monipuolistava, mukava ja kiinnostava asia.

Lasten teemavihkoissa seikkailee energinen ja hellyttävä lohikäärmehahmo tuomassa ohjaajille ja lapsille iloista ja luovaa energiaa harjoitushetkiin.

Materiaali sisältää harjoittelun tavoitteiden ja hyötyjen kuvauksen, tietoiskut aiheesta sekä kahdeksan käytännössä tehtävää harjoitetta. Lisäksi esitetään harjoitteiden lyhyet kuvaukset.

Harjoitteiden avulla valmentajat, liikkuvat ja urheilevat lapset sekä muut lukijat harjoittelevat ajatuksia, tunteita, tapoja, leikkejä ja toimia, jotka vaikuttavat myönteisesti lasten tunnetaitojen kehittymiseen sekä mielikuvien hyödyntämiseen mm. oppimisen ja itseluottamuksen tukena. Harjoitteet pyrkivät tarjoamaan helposti lähestyttäviä ja erilaisiin tilanteisiin, lajeihin ja tarpeisiin sovellettavissa olevia tehtäviä. Jokainen harjoite vahvistaa myös omalla tavallaan lasten ja valmentajien sekä ryhmän välistä vuorovaikutusta. Tavoitteena on ryhmän turvallisen ja iloisen ilmapiirin säilyttäminen tai kehittäminen. Lapset saavuttavat tärkeitä perustaitoja liittyen tunteiden ja vireystilan tasapainoiseen säätelyyn sekä vastuun ottamiseen omasta oppimisesta ja viihtymisestä.

Harjoitteet soveltuvat noin 6 vuotiaista lapsista noin 11-12 -vuotiaisiin lapsiin valmentajan huomioidessa lasten tiedolliset, fyysiset ja sosiaaliset valmiudet sekä harjoituskokemuksen.

 

Materiaalin sisältämät harjoitteet ovat:

Harjoite 1: Kaikenlaisia mielikuvia 

Harjoite 2: Kaikenlaisia tunteita

Harjoite 3: Miltä suoritus tuntui

Harjoite 4: Vertaillaan erilaisia mielikuvia

Harjoite 5: Kuvitellaan tilanteita

Harjoite 6: Minkälaisia tunteita ja tuntemuksia tänään tuntuu

Harjoite 7: Suorituksia erilaisin tuntein varustettuna

Harjoite 8: Rauhallinen-pirteä-rauhallinen-pirteä

Harjoite 9: Lasten rentoutusharjoitus

Harjoite 10: Kotitehtäväehdotuksia tunteista ja mielikuvista

 

Ostettuasi materiaalin sinulla on oikeus kopioida harjoitelomakkeita ja -ohjeita omaan käyttöösi.